dinsdag 4 oktober 2016

Week 3

Vervolg pilotopdracht
Donderdag 29 september zijn wij weer bij elkaar gekomen om de voortgang te bespreken.
Wij hebben onze deelvraag verder beantwoord en kunnen nu aan de slag met het voorbereiden van de lessen. Vooraf hebben wij een plan bedacht om drie lessen te bedenken en deze uit te voeren. De lessen hebben betrekking op actief leren, ICT en 21st century skills. Om hier iets bruikbaars en origineel bij te bedenken willen wij een lessen pakket maken voor ICT lessen. Hier kunnen leerkrachten gebruik van maken om les ideeën op te doen. Dit laatste is een doelstelling voor de verdere opdracht.

Aan de hand van de drie lessen die wij gaan geven willen wij een criteria lijst maken waarmee leerkrachten kunnen bepalen of een webtool geschikt is voor een les in het basisonderwijs (onderbouw) en het werken met de 21st century skills.

Ontwerpen lessen
Wij hebben tot nu toe 3 lessen bedacht. Ieder maakt één lesvoorbereiding. Alle 3 de lessen hebben betrekking op kerndoel 23 Rekenen; "Leerlingen leren wiskunde taal gebruiken". Binnen dit kerndoel zijn verschillende doelen die de leerlingen voor eind groep 2 moeten beheersen. Wij ontwerpen de volgende lessen;
Tara: foto’s maken met digitale camera waaraan een opdracht aan verbonden is met het bepalen van de juiste volgordes.
Keyra: maakt gebruik van Google Earth en gaat op zoek naar verschillende vormen en figuren in de omgeving van de leerlingen.
Iris: gaat Plickers gebruiken, waarbij er een quiz wordt uitgevoerd met de buurgetallen.
Deze lessen worden voorbereid en uitgevoerd in groep 2 op de Duizendpoot in Almere Muziekwijk.

Verzameling van informatie en documenten
Keyra heeft een lesvoorbereiding gemaakt met de TPACK- en K-SAVE-model erin verwerkt.
Daarnaast zijn de deelvragen verder beantwoord. In de volgende blog zullen wij een voorbeeld van deze onderdelen uit de lesvoorbereiding online zetten.

Nieuwe afspraak
Dinsdag 4 oktober hebben wij deze lesvoorbereiding ingevuld met de aangewezen bedachte les.
Daarnaast willen wij de tentamen doornemen en bekijken. Iris mailt de Duizendpoot om te vragen of wij eventueel 11 of 12 oktober langs kunnen komen om de lessen uit te voeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten